RESTful servisi u JAVA tehnologiji

O kursu

Za one koji su se već hvatali u koštac sa SQL upitima i savladali osnove Java programskog jezika, evo prilike da prošire svoje programersko znanje! Polaznici kursa će imati prilike da samostalno implementiraju REST service primenom Java tehnologija. U radu će se koristiti MySQL baza podataka, Hibernate ORM framework kao i Jersey framework. Polaznici bi trebalo da imaju osnovno znanje o relacionim bazama podataka, kao i o Java programskom jeziku.

O predavaču

Branislav Vidojević

Branislav Vidojević je student četvrte godine Fakulteta organizacionih nauka i član Nadzornog odbora FONIS-a. Jako je zainteresovan za Open Data inicijativu u Srbiji, kojoj doprinosi radom na više projekata kao što su Otvaranje podataka parlamenta Republike Srbije, SafetyPin aplikacija za vizualizaciju saobraćajnih nezgoda na teritoriji grada Beograda. Kao primarni programski jezik za izradu aplikacija koristi Java programski jezik, kao i Angular.js JavaScript framework.


Plan rada

Importovanje skice projekta u Eclipse IDE, kao i mySQL baze podataka uz pomoć WAMP softvera. Nakon toga će se objasniti skica pojekta, bez zadržavanja na Hibernate delu. Akcenat će biti na implementaciji REST servisa. Učesnicima nije potreban laptop. Koristiće se Eclipse IDE i WAMP Server.


Podsećamo vas da su mesta na radionicama ograničena. Prijavite se i zauzmite svoje na vreme!

Pratite nas