Uvod u WebGL

O kursu

WebGL je JavaScript API koji nam dozvoljava da izrenderujemo 3D objekte unutar pretraživača (Chrome, Firefox, Edge,...) BEZ upotrebe plugina. Koristiće se Babylon.js koji je u osnovi API napravljen za game development (napravio ga je Microsoft kao open source projekat) sa kojim će te naučiti osnovne koncepte WebGL-a. Kroz praktičan pristup naučićete kako da kreirate 3D scene i animacije, kao i da portujete svoje 3D modele iz Blendera i da ih inkorporirate u Babylon aplikaciju.

O predavaču

Bogdan Raičević

Kuala Lumpur, prvi svog imena, predstavnik kuće "burek sa višnjama", vladar Ubuntua i komandne linije, čuvar open source projekata, sveštenik Raspberryi-a,vitez od džema...

Ili, nešto formalnije...

Bogdan Raičević, student četvrte godine Fakulteta organizacionih nauka, alumni član FONIS-a, predavač na internim radionicama, kao i na projektu S2S. Entuzijasta Blendera, softvera za 3D modelovanje i animaciju kao i tehnologije koje omogucavaju manipulaciju 3D elementima.


Plan rada

Na ovoj radionici polaznici će imati prilike da nauče:

Ova radionica će trajati 2 časa, a predavač će po svom nahođenju ili u dogovoru sa polaznicima odlučiti o čemu će predavati ukoliko ostane vremena. Ukoliko polaznici budu posebno zainteresovani radionica se može organizovati i u 3 termina. Polaznicima nisu neophodni laptopovi.


Podsećamo vas da su mesta na radionicama ograničena. Prijavite se i zauzmite svoje na vreme!

Pratite nas