Lua - Romanticna vecera i game development

O kursu

Saznajte više o programskom jeziku Lua, koji se između ostalog koristi za izradu video igara. Manje je poznat, ali dosta upotrebljiv i koristan. Vladimir će podeliti svoje iskustvo koje je stekao kroz korišćenje frejmvorka CORONA SDK.

O predavaču

Vladimir Lelicanin

Vladimir Lelicanin je diplomirao Dizajn u multimediji i ima preko 20 godina profesionalnog iskustva u programiranju i digitalnim umetnostima. Iako je svoju karijeru započeo kao radio tonac, voditelj i audio producent, nakon čega je nastavio karijeru u advertajzing agencijama, medijima i kao freelancer, radeći jednako web development, grafički dizajn, video produkciju, 3D animaciju i audio produkciju, ipak web development mu je najveća strast. 

Imajući sreće da bude jedan od prvih korisnika interneta u Srbiji, Vladimir je počeo web development HTML sajtova još 1995. a par godina kasnije naročito se specijalizovao u server-side skriptingu u PHP-u i MySQL bazama podataka. Ima veliki portfolio web i mobilnih aplikacija koje rade sa kompleksnim bazama podataka i radio je za mnoge od najčuvenijih brendova i projekata u zemlji i svetu. 

Vladimir je "full stack" developer i profesionalac u oblasti više digitalnih medija koji stalno usavršava svoje znanje i veštine naročito u oblasti web programiranja i UX dizajna. Njegove omiljene platforme su Laravel i Angular JS, ali je iskusan i u drugim frontend i backend tehnologijama kao što su Node JS, jQuery i platformama poput Wordpress-a. Takođe vodi uspešnu kompaniju za razvoj web i mobilnih aplikacija. U privatnom životu, Vladimir je fotograf amater i pilot aviona jedrilice. Web je njegova profesija, ali i najveća strast.
Pratite nas