Uvod u programski jezik C++

O kursu

Polaznici ovog kursa će imati priiku da savladaju osnove objektno orijentisanog programskog jezika C++ koji je de facto jezik game development industrije. Za svakog početnika u game developmentu ovaj jezik predstavlja nezaobilaznu osnovu za dalji rad. Pozivamo sve zainteresovane da se prijave i razvijaju svoje gamedev znanje na pravi način!

O predavaču

Petar Đukić

Petar Đukić, rođen 15.08.1994. godine, student treće godine softverskog inženjerstva na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu. Afinitet prema računarima je otkrio još u detinjstvu, kada je dosta vremena provodio igrajući igrice. Svoje prvo kreativno iskustvo na računaru je stekao preko World Editora za Warcraft III, koji ima elemente proceduralnog programiranja. Svoje fakultetske obaveze obavlja u roku, u okviru kojih je već imao par projekata u programskom jeziku C++, kao što je kernel (jezgro operativnog sistema), fajl sistem, softver za upravljanje bibliotekom i dr.


Plan rada

Učesnici radionice upoznaće se sa osnovim konceptima programskog jezika C++ i koje su njegove prednosti. Napisaće svoje prvo “Hello world!” i savladati koncepte namespace-a, pokazivača, rada sa memorijom. Dopuniće svoje znanje o klasama, strukturama podataka, o izvođenju i polimorfizmu. Naučiće šta je to preklapanje operatora, šta su šabloni u C++ i upoznaće C++ biblioteku.

Ova radionica će trajati 2 časa. Polaznicima nisu neophodni laptopovi. Potrebno je da polaznici poznaju osnovne koncepte objektno orijentisanog programiranja. Poznavanje programskog jezika Java je poželjno.

Podsećamo vas da su mesta na radionicama ograničena. Prijavite se i zauzmite svoje na vreme!

Pratite nas