Uvod u 3D modelovanje

O kursu

3D modelovanje je oblast koja je sve više u ekspanziji. U današnje vreme ne može se upaliti TV, otići u bioskop ili čak pogledati bilbord, a da se pritom ne vidi makar jedan primer korišćenja 3D modelovanja . Filmske kuće, umetnici, dizajneri i arhitekte koriste softver za 3D modelovanje da bi kreirali animacije, računarske igre, virtuelne modele, skulpture i ideje za dizajn, koje su u srodstvu sa tradicionalnim veštinama. Na ovoj radionici akcenat će biti na upoznavanju polaznika sa osnovnim konceptima 3D modelovanja, kao i softverom koji se koristi u tu svrhu.

O predavačima

Boris Ralić

Boris Ralić je student animacije i vizuelnih efekata u Norveškoj, prva godina studija. U svet game development-a je ušao pre nesto više od godinu i po dana, zbog velikog interesovanja kako prema samom gaming-u, tako i prema vizuelnim efektima i animaciji u video igrama i filmovima. U saradnji sa kolegama iz FONIS-a, spreman je da svoja iskustva i znanje podeli sa vama.


Milan Kokotović

Milan Kokotović je student druge godine informacionih sistema i tehnologija na FON-u. Počeo je da se bavi game developmentom pre malo vise od godinu dana iz ljubavi prema video igrama i velikog interesovanja prema 3D Art-u. Uvek je raspoložen za druženje i daće sve od sebe da polaznicima prenese znanja koja je stekao o game developmentu.


Plan rada

Polaznicima će biti potrebni laptopovi i kurs će se realizovati u 3 dvočasa. Polaznici će imati prilike da se upoznaju sa osnovnim konceptima 3D modelovanja i njihovim primenama, kao i softverom koji se koristi. Naučiće da izrade asset u Mayi, upoznaće se sa interfejsom 3dsMax-a i izradom karaktera.

Podsećamo vas da su mesta na radionicama ograničena. Prijavite se i zauzmite svoje na vreme!

Pratite nas